Så renoverar du ditt badrum

Något som många människor vill utföra på egen hand, är en renovering av sitt badrum. Detta är dock något som inte alls brukar gå efter den planen. För att få renovera ett badrum måste det finnas utbildning, certifikat samt en kunskap som bygger på många års erfarenhet som hantverkare. Detta om du vill att allt ska bli godkänt och hålla en bra kvalitet. Du som försöker renovera ditt badrum på egen hand, riskerar att göra mera skada än nytta. Detta samtidigt som ditt försäkringsskydd inte kommer att gälla om något händer. Helt enkelt tjänar du alltid på att anlita en hantverkare för renoveringen av ditt nya fina badrum. Nu kommer det dock att finnas massor av olika saker du faktiskt kan utföra på egen hand.

Även om det inte är rekommenderat så kan du tömma hela badrummet på möbler, toalettstol, handfat och dusch samt efter detta täppa till de vattenrör som finns. Många gånger finns det redan ventiler som gör att du säkert kan stänga av vattnet till det enskilda badrum som ska renoveras. Gör du detta så kan hantverkaren komma igång med jobbet mycket snabbare och det kommer naturligtvis också att spara dig pengar. Grunden i ditt badrum kommer sedan hantverkaren att jobba med. Detta handlar då om väggar, tak och golv. Här kommer du också att vara den som måste välja om du ska ha golvvärme eller ej. Har du redan detta så kan det passa bra med en investering i en golvvärmefördelare. Detta gör att du får en jämn fördelning av värmen på alla de golv det berör.

Det roligaste med en badrumsrenovering

Det allra roligaste med en badrumsrenovering, kommer egentligen när hantverkaren gjort sitt. Detta är då att gå ut på stan eller på nätet och finna de fina möbler och den inredning du vill ha. Här har du nu ett tomt badrum med nya kakelväggar, ett vitt skinande tak och ett klinkergolv med komfortabel golvvärme. Det kan ju inte finnas bättre egenskaper när du vill skapa det perfekta badrummet. Är det nu också så att du inte har tummen mitt i handen, så kommer du givetvis att kunna montera allt detta på egen hand. Se bara till att du tätar väl med silikon kring skruvar och de eventuella hål du gör i din nya kakelvägg.